Een overplaatsing is een hele reis voor uw kind. De mogelijkheid bestaat dat uw kind een terugslag krijgt. Dit kan zich uiten in:
- Een wisselende temperatuur
- Een trage hartslag
- Zuurstofdaling met eventueel een behoefte aan meer zuurstof
- Ander slaap/waakritme
- Minder zelf drinken
Dit kan een aantal dagen duren. De overplaatsing kan ook voor u als ouder een hele omschakeling zijn. Nieuwe mensen, een nieuwe afdeling met mogelijk net weer andere regels of een andere werkwijze.
Couveusezorg is een onderdeel van de kinderafdeling 2A. Voor dit verblijf zijn 1 en 2 persoonskamers gecreëerd. Indien mogelijk kunt u samen met uw baby verblijven als gezonde kraamvrouw of rooming-in. Het kan voorkomen dat u deze kamer moet delen met een andere moeder en baby.
Hoewel wij als verpleegkundigen niet altijd op de kamer aanwezig kunnen zijn, wordt uw kind toch altijd in de gaten gehouden door de centrale monitor of een babyfoon in de teamkamer en de telefoons die de verpleegkundigen bij zich dragen.
De kinderarts en de verpleegkundigen bespreken dagelijks hoe het met uw kindje gaat. Hierop wordt een behandelplan gemaakt en daar waar nodig aangepast. Regelmatig heeft u een gesprek met uw ‘eigen’ kinderarts. Dit is de kinderarts die uw kindje heeft opgenomen. Verpleegkundigen en artsen van de kinderafdeling zijn gespecialiseerd in het verzorgen en behandelen van vroeg geboren of zieke baby’s. Wij proberen zoveel mogelijk om dezelfde verpleegkundige een aantal dagen achter elkaar voor uw baby te laten zorgen.